Sport op Rhodos

Voor de sportievelingen onder u heeft Rhodos genoeg te bieden, met name watersporters komen op het eiland aan hun trekken.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodos is een geliefde bestemming van surfers, omdat met name langs de westkust vrijwel altijd een stevige wind waait. Dat in 2005 het EK windsurfen hier werd gehouden zegt eigenlijk al genoeg. Ervaren surfers zweren bij de wateren van Prasonisi, in het uiterste zuiden van Rhodos. Voor verhuur, lessen en informatie kunt u terecht bij Procenter Christof Kirschner. In de populaire badplaats Ixia kunt u terecht bij Windsurfers’ World, Surfer’s Paradise of Surfline Rhodes. Kitesurfen kunt u goed in de baai van Kremastí en voor lessen en verhuur kunt u terecht bij het Kiteprocenter. In Kiotari bevindt zich ook nog een groot watersportcentrum, waar u naast windsurfen, ook kunt leren catamaranzeilen, waterskiën en wakeboarden. Informatie vindt u bij het Watersportcentrum Kiotari.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u de voorkeur geeft aan het te paard verkennen van Rhodos kunt u in Faliraki langsgaan bij Fivos Horsebackriding. De manege beschikt over zes paarden en biedt buitenritten en lessen aan. Een grotere manege is Kadmos Club. Ook bij deze manege kunt u terecht voor lessen en buitenritten, onder andere in de heuvels en bossen in de omgeving van de manege. Kadmos Club ligt op circa 10 km ten zuidwesten van Rhodos-Stad en 5 km ten zuiden van Ialýssos.

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Rhodos bevindt zich één golfbaan, de Afandou Golf Course. Het is een par 73 golfbaan, welke ontworpen is door de Britse golfbaan architect Donald Harradine. In het hoogseizoen bedraagt de green fee €35 en buiten het seizoen betaalt u €20. Clubs huurt u voor €16.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Klimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u van klimmen houdt, heeft u op Rhodos enkele opties. De belangrijkste klimgebieden van het eiland zijn Siana, waar 9 verschillende routes te volgen zijn, Ladiko met 3 hoofdroutes en Gadoura. Is bouldering meer uw ding, dan biedt de omgeving van Kallithea enkele mogelijkheden. Meer informatie over routes vindt u op Rodos Climb website.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken mag alleen op bepaalde plekken rond Rhodos en bovendien moet u altijd in het gezelschap zijn van een gecertificeerde gids. Voor duikexpedities en cursussen kunt u op het eiland terecht bij DiveMed College, Waterhoppers of bij de Trident Diving School.