Excursies op Rhodos

Het excursieaanbod op Rhodos is gevarieerd; een bezoek aan het Turkse Marmaris, een Jungle Tour, een boottocht of een bezoek aan de parels van Rhodos, het kan allemaal.

Marmaris

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf Rhodos bereikt u in ongeveer twee uur het Turkse vasteland. Tijdens deze excursie brengt u een bezoek aan Marmaris en vooral voor winkelliefhebbers is dit een leuke excursie. U krijgt gedurende de dag namelijk uitgebreid de mogelijkheid om op de grote bazaar van Marmaris uw slag te slaan. Meestal krijgt u ook een korte rondleiding per bus door Marmaris. Wanneer u aan het winkelen gaat, onthoudt dan dat van u wordt verwacht dat u flink afdingt. Beginnen op een derde van de vraagprijs is niet ongewoon.

Symi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Even ten noorden van Rhodos ligt het prachtige eilandje Symi. Tot de excursie behoren altijd een bezoek aan het klooster van Panormitis en aan de hoofdstad van Symi, Symi-Stad. In het 12de eeuwse bedevaartsklooster vindt u prachtige Byzantijnse fresco’s. Wanneer u de haven van Symi-Stad binnenvaart bent u waarschijnlijk al verkocht. Eenmaal aan wal zult u uw enthousiasme niet verliezen. U maakt een wandeling door de pittoreske straatjes, terwijl u om u heen mooie Venetiaanse huizen aanschouwt. Een bezoek aan Symi kan niet worden afgesloten zonder een bezoek aan enkele souvenirwinkels, waar u de beroemde sponzen van het eiland kunt aanschaffen.

Parels van Rhodos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste touroperators hebben in hun aanbod een excursie opgenomen, waarbij u op één dag de hoogtepunten van Rhodos-Stad en Lindos bezoekt. Lindos is één van de mooiste plaatsen van Rhodos en bovendien bevindt zich bij de plaats een zeer belangrijke archeologische vindplaats. In Rhodos-Stad valt enorm veel te zien en tijdens de excursie ziet u met name de mooiste stukjes van de oude stad, die zich binnen de indrukwekkende stadsmuren bevindt. Heeft u Rhodos-Stad al gezien of vindt u twee steden op één dag te veel, dan kunt u een halvedagexcursie naar Lindos boeken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Boottocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit de havens van de diverse badplaatsen worden verschillende boottochten aangeboden. Over het algemeen varen de boten langs de oostkust van Rhodos en krijgt u de mogelijkheid een duik te nemen in de mooiste baaien van het eiland. Een lunch is bij de meeste aanbieders inbegrepen en deze kan ofwel aan boord of aan land in een taverne genuttigd worden. Sommige cruises hebben het mooie dorp Lindos als bestemming, andere doen één van de buureilanden van Rhodos aan.

Jungle Tour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bijna alle Nederlandse en Belgische excursieaanbieders hebben op hun lijstje de Jungle Tour met Nikos Papas. Tijdens deze avontuurlijke excursie neemt Nikos u mee de ‘jungle’ in. U ontdekt de prachtige natuur van het eiland en krijgt de gelegenheid om ergens een verfrissende duik te nemen. Zorg dus dat u uw zwemkleding aanheeft. Om de dag helemaal compleet te maken verzorgt de enthousiaste Nikos een lekkere lunch, tussendoortjes en drank. De lunch is overigens meestal exclusief en hiervoor moet u ter plekke apart betalen.