Stranden op Rhodos

Rhodos kent enkele mooie zandstranden, maar vele bestaan uit kiezels en keien, waardoor waterschoenen aan te raden zijn.

Tsambika

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Tsambika strand is volgens velen het mooiste strand van het eiland. Het is een prachtig lang zandstrand in een evenzo mooie omgeving gelegen. Tegen de rotsen bij het strand ligt de Tsambika kapel. Het strand wordt ’s zomers druk bezocht en beschikt over allerhande faciliteiten, zoals ligstoelen, parasols en enkele strandbars. Tevens zijn hier enkele watersportcentra gevestigd. Het strand ligt niet bij een dorp of stad, dus accommodaties zult u hier niet vinden.

Líndos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In wat wellicht de mooiste baai van Rhodos is, ligt het strand van Líndos. Het is niemand ontgaan dat het hier goed toeven is, dus verwacht geen rust en stilte of lege parkeerplaatsen wanneer u Líndos bezoekt. Het water in de baai kleurt prachtig turquoise en de baai biedt perfecte bescherming, waardoor het water kalm is en kinderen hier zonder gevaar kunnen zwemmen. Bij het strand vindt u tavernes te over om uit te kiezen. Net ten zuiden van Lindos ligt de kleine St. Paul baai, die vaak het decor vormt voor trouwerijen, omdat hier tegen de rotsen de St. Paul kapel gelegen is.

Kalathos

Bron: Piotrus, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Kalathos bestaat uit een mix van zand en kleine kiezels. Het strekt zich 4 km langs de kust uit en omdat het relatief ver van de grote toeristencentra gelegen is, zult u hier over het algemeen een stuk rustiger liggen dan op veel van de populaire stranden van Rhodos. U kunt altijd wel een plekje vinden en wanneer u het liefst op een ligstoel ligt, dan zijn deze hier tegen betaling te huren. Achter het strand bevinden zich enkele hotels en ook zijn tavernes aanwezig om u van wat te eten of drinken te voorzien.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Anthony Quinn

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen de stranden van Faliraki en Ladiko ligt het Anthony Quinn strand. Het strand is vernoemd naar de acteur Anthony Quinn, nadat hier de filmopnames van The Guns of Navarone plaatsvonden. Het strand zelf is erg klein, maar in de baai liggen nog enkele rotsen, waarop vooral jongeren in de zomer hun handdoek spreiden. De rotsen die de baai omgeven zijn bekleed met pijnbomen en in combinatie met het prachtige heldere water in de baai, zorgt dit voor een geweldige ambiance. Behalve wat ligstoelen en parasols zijn op dit strand geen voorzieningen te vinden.

Afandou

Bron: Hombre, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Afandou is kilometerslang en biedt plaats genoeg voor iedereen die wil genieten van het heerlijke water. Omdat het strand zo lang is, hoeft u hier niet hutjemutje te liggen. Op het strand zijn enkele goed vistavernes gevestigd, waar u zeker eens een maaltijd moet proberen. Om de calorieën weer kwijt te raken kunt u gaan wakeboarden of een ritje op de bananenboot maken. Dit strand draagt de blauwe vlag en hoe verder u het strand afloopt in de richting van Faliraki des te ongerepter het wordt.