Nachtleven op Rhodos

Voor een avond goed stappen moet u in Rhodos-Stad of Faliraki zijn.

Uitgaan op Rhodos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het meest uitgebreide nachtleven op Rhodos vindt u in de hoofdstad zelf. Ook Faliraki heeft een bruisend uitgaansleven. In Lindos vindt u geen grote clubs, maar wel veel bars en tavernes, die u een prima avond uit kunnen bezorgen. Wilt u de hotste clubs weten, vraag dit dan wanneer u op het eiland bent. De populairste uitgaansgelegenheden wisselen elkaar jaar na jaar en soms zelfs week na week af.

Uitgaan in Rhodos-Stad

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodos-Stad kent een uitbundig uitgaansleven, met een zeer gevarieerd aanbod. Populair onder vakantiegangers is de Orfanidou, de bar straat, die u in het westen van de stad vindt. De straat loopt parallel aan de kust. U vindt hier kroegen uit allerlei windstreken, waaronder ook een Nederlandse kroeg, De Twee Gezusters. Favoriete uitgaansgelegenheden onder toeristen zijn Colorado Entertainment Center, Blue Lagoon en Paradiso Beach Club. De Grieken zelf verkiezen de cafés en bars in de oude binnenstad. Populair is bijvoorbeeld Telxines en Café Chantant, met de hele avond door traditionele Griekse muziek. Een bijzondere avond zult u beslist hebben als u de Son et Lumiere (klank en licht) show bijwoont in de oude stad. In zes verschillende talen wordt de strijd van de Rhodeanen met de Turken verhaald. Helaas zult u het met de Engelse of Duitse versie moeten stellen, een Nederlandse vertaling ontbreekt.

Een andere leuke avond uit is het bijwonen van traditionele dansvoorstellingen in het Municipal Theatre van Rhodos-Stad, die gedurende de zomermaanden op maandagavond plaatsvinden. Informeert u bij het toeristenbureau naar data en tijden. Wanneer u eens een gokje wilt wagen kunt u terecht in het Casino van Rhodos-Stad. Kijkt u liever een film, dan vindt u in de stad verschillende bioscopen, waar meestal Engelstalige films met Griekse ondertiteling gedraaid worden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Uitgaan in Faliraki

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het nachtleven in Faliraki concentreert zich rond de Odós Hermou, de barstraat van de plaats. Omdat de badplaats veel door Britten wordt bezocht zult u verschillende Engelse en Ierse pubs aantreffen. Het begin van de avond wordt meestal in één van deze bars doorgebracht en later verplaatst het feestgedruis zich naar de populaire discotheken. Favorieten zijn Bed Club, waar regelmatig schuimfeesten plaatsvinden, Q-club, die drie verschillende dansvloeren telt of Liquid Club. Mochten deze clubs u niet bevallen, dan vindt u ongetwijfeld een andere gelegenheid, tenzij u het meer moet hebben van rustige, intieme bars, want die zult u in Faliraki niet vinden.