Entertainment op Rhodos

Of u nu wilt karten, zich van glijbanen wilt storten of uw kinderen kennis wilt laten maken met allerlei dieren, op Rhodos kan het allemaal.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Rhodos vindt u slechts één openbaar waterpark, The Water Park in Faliraki. The Water Park beschikt over een groot aantal glijbanen. Het park werkt met symbolen variërend van een groen vierkant voor langzame attracties in ondiep water tot een rode driehoek voor attracties die alleen geschikt zijn voor de durfallen onder u. Uiteraard bevinden zich verspreid over het park enkele snackbars voor een tussendoortje. Behalve dit waterpark beschikken sommige hotels over uitgebreide zwemcomplexen met ook de nodige glijbanen, maar deze zijn meestal alleen toegankelijk voor hotelgasten.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Karten is een populaire bezigheid op Rhodos en u kunt daarom ook uit verschillende banen kiezen wanneer u een dagje wilt gaan karten. In Damatria vindt u Cosmos Karts, in Lardos bevindt zich Go Karts Lardos en in Faliraki kunt u terecht bij Stan’s Go Karts.

Aquarium

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Rhodos-Stad bevindt zich een aquarium/museum dat onderdeel uitmaakt van het Hellenic Centre for Marine Research. Het Hydrobiologisch Station in Rhodos-Stad is zowel onderzoekscentrum als museum en aquarium. Het is dagelijks voor publiek geopend. U zult verschillende soorten vissen en zeedieren kunnen bewonderen en zonder twijfel zal het een leerzaam bezoek zijn. Het aquarium is gevestigd in een pand dat in 1935 gebouwd werd door de Italianen. Ook voor architectuurliefhebbers is een bezoek de moeite waard.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodini Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodini Park is een eeuwenoud park net buiten Rhodos-Stad. Het is een prachtig park dat een ideale bestemming vormt voor een dagje uit met de hele familie. Voor cultuurliefhebbers is het Romeinse aquaduct een hoogtepunt, natuurliefhebbers zullen overal van genieten, maar de rozentuin is toch wel heel speciaal en kinderen zullen het klauteren over de diverse houten bruggetjes, de rondlopende pauwen en de kleine dierentuin fantastisch vinden.

Rhodes Ostrich Farm & Park

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op circa 20 km van Rhodos-Stad in de richting van Petaloudes ligt een struisvogelboerderij. Behalve struisvogels zijn hier echter veel meer dieren te zien en voor kinderen is het vaak een leuk uitstapje. Enige nadeel is dat u ter plekke struisvogelvlees kunt eten en dit kunt u misschien niet zo goed aan uw kinderen verkopen. Tot de overige dieren behoren onder andere kamelen, ezels, herten en lama’s. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.30.