Rhodos-Stad

Rhodos-Stad biedt vele bezienswaardigheden en nog meer toeristische voorzieningen.

Oude Stad

De gehele binnenstad van Rhodos staat op de UNESCO wereld erfgoederenlijst. Dit gedeelte van de stad is omsloten door een bijna 4 km lange burchtmuur en een vestinggracht. Binnen de muren bevindt zich een wirwar aan straatjes, waar u gemakkelijk de weg kwijtraakt, maar dat is helemaal niet erg, want overal valt wat te zien. Hoogtepunten in de oude stad zijn de Ridderstraat, de Odós Ippoton, waaraan zich diverse middeleeuwse gebouwen bevinden. Dit waren de ‘auberges’ van de Johannieterridders. Helaas zijn deze niet van binnen te bezichtigen. De Ridderstraat brengt u naar het Paleis van de Grootmeesters, waarvan de eerste stenen in de 8ste eeuw werden gelegd. De kruisridders breidden dit eerste bouwwerk in de 14de eeuw verder uit. Helaas heeft het paleis in de 19de eeuw veel schade opgelopen en hebben de Italianen in de 20ste eeuw bij de restauratie weinig moeite gedaan het in originele staat terug te brengen. Desalniettemin is het Paleis van de Grootmeesters één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Binnen vindt u diverse tentoonstellingen en exposities. In de oude stad vindt u een Turkse wijk, met een mooie moskee en de Turkse bibliotheek, waar vooral de binnenplaats de moeite waard is. Behalve de Turkse wijk, heeft de stad ook een Joodse wijk, waar u een synagoge vindt, met daarnaast een museum over de Joodse geschiedenis van Rhodos. Wanneer het slecht weer is, maar eigenlijk ook wanneer de zon schijnt, moet u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, waar u een grote collectie voorwerpen uit de oudheid en de middeleeuwen vindt. Het museum bevindt zich in het hospitaal uit de tijd van de Johannieters.

Nieuwe stad

Het middelpunt van de nieuwe stad wordt gevormd door de Néa Agorá, oftewel de nieuwe markt. Hier vindt u diverse tavernes en winkels en achter de Néa Agorá is het busstation gelegen, van waar bussen in alle richtingen over het eiland vertrekken. Bezienswaardigheden in de nieuwe stad zijn de Byzantijnse Nikolaosburcht, die door zowel de Johannieters als de Italianen verder verstrekt werd, de Murat Reismoskee en het Museum van de Moderne Kunst. Langs de Platía Evdomis Martiou vindt u verschillende gebouwen uit de Italiaanse tijd, zoals het stadhuis (dimarchio), het bisschoppelijk paleis en het Nationaal Theater, waarin nu een bioscoop gevestigd is. Volop leven vindt u altijd in de Mandrákihaven. De ingang van de haven kunt u niet missen, want hier staan twee zuilen, met op de ene zuil een sculptuur van een hert en op de andere een sculptuur van een hinde. Vanuit de haven vertrekken dagelijkse diverse boottochten naar nabijgelegen eilanden, maar ook naar stranden op Rhodos.

Strand

De stadsstranden van Rhodos worden zeer druk bezocht en u vindt hier vele voorzieningen en activiteiten. Het hoofdstrand van Rhodos-Stad is Elli Beach, dat zich tussen de Mandrákihaven en het aquarium bevindt. Dit is het populairste strand binnen de stadsgrenzen en rust hoeft u hier dan ook niet te verwachten. Wat u wel kunt verwachten zijn diverse watersportmogelijkheden, waaronder duiken, een duiktoren, beachvolleybal en restaurants en cafés. Een ander strand in Rhodos-Stad is het Akti Miaouli strand. Het is een smal kiezelstrand met ligbedden en douches op loopafstand van het centrum.

Uitgaansleven

Rhodos-Stad kent een uitbundig uitgaansleven, met een zeer gevarieerd aanbod. Populair onder vakantiegangers is de Orfanidou, de bar straat, die u in het westen van de stad vindt. De straat loopt parallel met de kust. U vindt hier kroegen uit allerlei windstreken, waaronder ook een Nederlandse kroeg, De Twee Gezusters. De Grieken zelf verkiezen de cafés en bars in de oude binnenstad. Populair is bijvoorbeeld Telxines en Café Chantant, met de hele avond door traditionele Griekse muziek. Een bijzondere avond zult u beslist hebben als u de Son et Lumiere (klank en licht) show bijwoont in de oude stad. Informeert u bij het toeristenbureau naar data en tijden. Favoriete uitgaansgelegenheden onder toeristen zijn Colorado Entertainment Center, Blue Lagoon en Paradiso Beach Club.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Rhodos:

Foto’s van Rhodos-Stad

Populaire accommodaties in Rhodos-Stad

Athena 7.5
8 aanbieders
vanaf €323
Africa 7.9
7 aanbieders
vanaf €430
Ibiscus 8.2
9 aanbieders
vanaf €521

Bekijk alle accommodaties in Rhodos-Stad

Ligging