Faliraki

Faliraki is een zeer populaire badplaats met vele toeristische faciliteiten.

Wanneer u een rustige vakantie zoekt en het Griekse leven wilt ontdekken moet u niet naar Faliraki afreizen. Alles in deze plaats, die ook wel het ‘Action Resort’ genoemd wordt, draait om het toerisme. Over het aanbod aan winkels, bars en restaurants heeft u zeker niet te klagen. De badplaats is met name populair onder Britse en Scandinavische vakantiegangers.

Strand

Langs de kust strekt zich het kilometerslange Falirakistrand uit. Op dit strand vindt u, behalve heel veel strandgasten, de nodige faciliteiten, zoals ligstoel- en parasolverhuur, strandbars en watersportmogelijkheden. Het strand loopt geleidelijk in zee af, waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Wanneer u iets rustiger wilt zonnen, kunt u ervoor kiezen om richting de baaien ten zuiden van Faliraki te lopen. Hier bevindt zich ook een naturistenstrand. De stranden van Faliraki worden dikwijls beloond met de blauwe vlag. Wanneer u even genoeg heeft van strand en zeewater, maar toch waterpret zoekt, kunt u naar The Water Park gaan. Dit is een groot complex met 11 verschillende glijbanen en diverse zwembaden.

Uitgaansleven

Het nachtleven in Faliraki concentreert zich rond de Odós Hermou, de barstraat van de plaats. Omdat de badplaats veel door Britten wordt bezocht zult u verschillende Engelse en Ierse pubs aantreffen. Het begin van de avond wordt meestal in één van deze bars doorgebracht en later verplaatst het feestgedruis zich naar de populaire discotheken. Favorieten zijn Bed Club, waar regelmatig schuimfeesten plaatsvinden, Q-club, die drie verschillende dansvloeren telt of Liquid Club. Mochten deze clubs u niet bevallen, dan vindt u ongetwijfeld een andere uitgaansmogelijkheid, tenzij u het meer moet hebben van rustige, intieme bars, want die zult u in Faliraki niet vinden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Rhodos:

Foto’s van Faliraki

Populaire accommodaties in Faliraki

Calypso Beach 8.8
8 aanbieders
vanaf €786
Lymberia 6.1
5 aanbieders
vanaf €500
Sun & Sea 7.4
4 aanbieders
vanaf €249

Bekijk alle 36 accommodaties in Faliraki

Ligging