Ontspanning op Rhodos

Afhankelijk van wat uw persoonlijke voorkeur heeft, kunt u op Rhodos verschillende vormen van ontspanning vinden.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietsen kent een lange traditie op Rhodos. Al in 1930 werd door de Italianen een fietsbaan aangelegd en lange tijd vonden alle Griekse nationale fietskampioenschappen op Rhodos plaats. Tot op heden is fietsen een populaire sport en met name in het binnenland zijn veel rustige asfaltwegen te vinden, waarop prima te fietsen valt. Ook offroad biedt Rhodos diverse mogelijkheden. Een fiets huren kunt u onder andere bij SD Bikes of Omega Bike&Hike. In de grote badplaatsen Faliraki, Ixia en in Rhodos-Stad zelf zijn ook verhuurpunten te vinden.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u op Rhodos een dagje wilt gaan winkelen, moet u in de hoofdstad zijn. Rhodos-Stad kent een veelzijdig aanbod, maar op koopjes hoeft u hier te rekenen. De goede en prijzige modezaken vindt u met name bij de Platía Kyprou in de buurt van de nieuwe markt. In de oude stad vindt u vele juweliers, waar u mooie gouden en zilveren sieraden kunt kopen. Een bekende Griekse juwelier Ilias Lalaounis heeft ook een vestiging in de stad, namelijk op het Platía Megalou Alexándrou. Voor Griekse muziek moet u in het Manuel Music Center zijn. Andere typische lokale producten die u in de stad kunt verkrijgen zijn keramiek- en aardewerkproducten, iconen en natuurlijk Griekse delicatessen zoals honing, noten, gedroogd fruit en olijfolie. Tot slot zit u voor goede leren producten ook goed op Rhodos en, wellicht enigszins verrassend, ook voor diverse soorten bontkleding kunt u uitstekend terecht in Rhodos-Stad.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodos is een prachtig eiland dat uitnodigt om te voet verkend te worden. Dit gaat echter nog niet zo eenvoudig, omdat bewegwijzering vrijwel overal ontbreekt. Een goede gedetailleerde kaart is daarom essentieel en onthoudt u daarbij dat kaarten die u lokaal kunt verkrijgen niet altijd even betrouwbaar zijn. Een andere optie is om een wandelgids aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld Wandelen op Rhodos, waarin 20 dagtochten worden beschreven of het Engelse (of Duitse) boek Walking the Greek Islands met 13 beschreven wandelingen. U kunt ook kiezen voor een begeleide wandeling, bijvoorbeeld bij Walking Rhodes.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Heerlijk genieten en volledig ontspannen kunt u in de wellnesshotels van Rhodos. Het bekendste is Rodos Palladium in Kallíthea. Tot het aanbod behoren onder andere hot stone massages, sauna, stoombaden, gezichtsbehandelingen en het Arabisch reinigingsritueel Rasul. Ook Amathus Beach Hotel biedt een groot scala aan spabehandelingen aan, waaronder hydrotherapie, algentherapie en Zweedse massage. Het hotel telt 14 behandelingskamers. Tot slot kunt u ook in Rodos Park Suites & Spa terecht voor allerlei behandelingen, zoals thalassotherapie, scrubs, massages en een behandeling met 24 karaats goud.