Praktische informatie

In dit menu vindt u allerhande praktische informatie die u van pas kan komen voor of tijdens uw verblijf op Rhodos.

Geldzaken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De munteenheid op Rhodos is net als in Nederland de euro. Geld pinnen kunt u in de meeste grote plaatsen en in Rhodos-Stad zijn vele geldautomaten aanwezig. Creditcards worden door duurdere winkels, hotels, autoverhuurbedrijven en toeristische restaurants geaccepteerd.

Bellen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Rhodos kunt u over het algemeen zonder problemen met uw mobiele telefoon bellen. Wanneer u veel moet bellen of gebruik wilt maken van internet op uw telefoon kunt u het beste een Griekse simkaart aanschaffen, zodat u de hoge kosten voor roaming ontloopt. Het goedkoopste belt u naar het thuisfront vanuit een openbare telefooncel, die u in vrijwel alle dorpen en steden op het eiland vindt. U betaalt met een telefoonkaart, die u bij OTE (Griekse telecombedrijf) kantoren, kiosken en de meeste supermarkten kunt aanschaffen.

Gezondheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voordat u op vakantie gaat doet u er goed aan te controleren wat wel en niet door uw ziektekostenverzekering wordt gedekt. Dekt de verzekering ziektekosten in het buitenland niet of nauwelijks, sluit u dan een reisverzekering af, waarbij dit wel het geval is. Voor kleine kwaaltjes kunt u in Griekenland terecht bij de apotheek. Ze verstrekken daar veel medicijnen zonder recept en kunnen u ook van gedegen advies voorzien. In Rhodos-Stad bevindt zich een ziekenhuis, waar u in noodgevallen naartoe kunt, maar wanneer u iets ernstigs mankeert kunt u het beste, indien mogelijk, zo snel mogelijk naar Nederland afreizen, want het niveau van de gezondheidszorg in Griekenland ligt een stuk lager dan in Nederland.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veiligheid

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Rhodos is een veilige bestemming, maar diefstal komt hier net als op vele andere bestemmingen voor. Let u daarom altijd goed op uw waardevolle spullen en berg ze op in een kluis in uw accommodatie.

Overige informatie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over Rhodos:

  • Voor de stopcontacten op Rhodos heeft u geen verloopstekkers nodig. Het voltage bedraagt 220 volt.
  • Het geven van fooien is op Rhodos gebruikelijk in restaurants, taxi’s, aan kamermeisjes en aan excursiegidsen.
  • Op Rhodos mag u het toiletpapier niet in de wc gooien, maar moet u het in een prullenbakje deponeren, omdat anders het riool verstopt raakt.
  • Wanneer u kerken of kloosters bezoekt moet u letten op uw kleding. Draag geen korte broek/rok of mouwloze shirts. Bezoekt u een moskee, dan moet u voor het betreden uw schoenen uitdoen.
  • Wanneer u in de middag voor gesloten deuren komt te staan, moet dit u niet verbazen. De Grieken houden meestal tussen 14.00 en 17.30 een siësta. Het is raadzaam Grieken in deze tijd ook niet op hun mobiel te bellen; dit wordt niet op prijs gesteld.
  • Rhodos telt één officieel naturistenstrand, dat bij Faliraki te vinden is. Op de overige stranden is naturisme verboden.
  • De meeste hotels bieden hun gasten gratis internetverbinding aan. Mocht uw accommodatie dit niet doen, dan vindt u in de meeste badplaatsen internetcafés.
  • Wanneer u de plaatselijke bevolking op de foto wilt zetten, dient u hen eerst om toestemming te vragen. Grieken stellen het niet om prijs om ongevraagd gefotografeerd te worden.
  • Muggen kunnen tijdens uw vakantie tot overlast zorgen. Zorg dus dat u een antimuggenspray of iets anders bij u heeft om de muggen van u af te houden.
  • De zon schijnt op Rhodos erg fel. Smeer uzelf en vooral uw kinderen dus regelmatig goed in.
  • Op Rhodos geldt, anders dan in Nederland, geen gedoogbeleid. Wees dus uiterst voorzichtig met drugsgebruik.