Vervoer op Rhodos

Het openbaar busvervoer op Rhodos is vrij goed geregeld, maar wanneer u overal wilt kunnen komen is een huurauto noodzakelijk.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u tijdens uw vakantie veel van Rhodos wilt zien en afgelegen gebieden wilt verkennen, is een auto noodzakelijk. Deze kunt u huren direct bij aankomst op het vliegveld of in de grotere badplaatsen. Zorg dat u goed op de hoogte wordt gesteld van de verzekering. Het voordeligste is het overigens vaak om al vanuit Nederland online een huurauto te regelen. Houdt u bij zware regenval rekening met slipgevaar. Soms valt zelfs zoveel regen dat u met auto en al door de ontstane stroming wordt meegesleurd. De kans hierop is in de zomermaanden gering, maar met name in de lente moet u oppassen. Boetes voor rijden onder invloed zijn op Rhodos hoog. Het maximaal toegestane promillage voor automobilisten bedraagt 0,25.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Scooters en motoren zijn een geliefd vervoersmiddel op de Griekse eilanden. U kunt in de meeste badplaatsen en in Rhodos-Stad diverse verhuurbedrijven vinden. Het loontl de moeite om langs een aantal bedrijven te gaan om prijzen te vergelijken. Bij het huren van een scooter of motor geldt altijd dat u goed moet weten waarvoor u verzekerd bent. Boetes voor rijden onder invloed zijn op Rhodos hoog. Het maximaal toegestane promillage voor motorrijders bedraagt 0,1.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Taxi’s zijn op Rhodos blauw en hebben een wit dak. Meestal rijden de taxi’s op de meter, maar voor sommige trajecten geldt een vast tarief. In principe zijn taxiritjes goedkoop, maar men rekent toeslagen onder andere wanneer u ’s avonds rijdt, bagage bij u heeft en wanneer u van of naar het vliegveld moet. Hierdoor is het niet altijd duidelijk wat u aan een taxirit kwijt bent. Om zeker van uw zaak te zijn, kunt u het beste van tevoren aan de chauffeur vragen wat uw rit gaat kosten. Wanneer u ’s avonds in Rhodos-Stad een taxi nodig heeft, zult u deze niet zomaar ergens aan kunnen houden. U moet dan echt naar de taxistandplaats lopen en achteraan in de rij aansluiten. De taxistandplaats bevindt zich bij de Elefthériaspoort.

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Rhodos verzorgen twee maatschappijen het openbaar busvervoer. Ktel verzorgt met name ritten aan de oostzijde van het eiland, terwijl RODA de westzijde van Rhodos bedient. Van en naar de toeristische centra op het eiland vertrekken regelmatig bussen. U kunt online de dienstregeling raadplegen.