Trianda (Ialissós)

Trianda bestaat uit een oorspronkelijk gedeelte landinwaarts en een toeristisch gedeelte langs de kust.

Trianda heet tegenwoordig eigenlijk weer Ialissós, zoals het in de oudheid ook al werd genoemd. De twee plaatsnamen worden nu min om meer door elkaar gebruikt. De plaats is sinds een aantal jaren flink gegroeid en kan nu bijna een voorstad van Rhodos-Stad genoemd worden. Langs de kust bevindt zich het toeristische gedeelte van Trianda. Hier treft u een groot aantal accommodaties, bars en restaurants. Ook vindt u in dit gedeelte veel souvenirwinkels.

Voor grote clubs moet u echter richting Rhodos-Stad gaan.

Oorspronkelijk deel

Wanneer u landinwaarts loopt vindt u het oorspronkelijke gedeelte van Trianda. Hier zijn met name winkels en tavernes te vinden die zich richten op de plaatselijke bevolking. Wanneer u even genoeg heeft van al het toeristische aanbod langs de kust, is een wandeling door dit meer authentieke gedeelte een aanrader. Wanneer u nog verder landinwaarts trekt, kunt u op de Filerimosheuvel het gelijknamige klooster bezoeken.

Strand

Het strand van Trianda is niet het beste strand van Rhodos, want het bestaat deels uit grote keien. Slippers of waterschoenen zijn daarom geen overbodige luxe. Bovendien staat langs dit deel van de kust vrijwel altijd een stevige wind. Voor wind- en kitesurfers is dit een zegen, maar wanneer u op het strand ligt, is dit niet altijd even prettig. Op de heetste dagen zorgt de wind wel voor welkome verkoeling. Watersporters vinden in Trianda verschillende watersportcentra.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Rhodos:

Foto’s van Trianda (Ialissós)

Ligging